Fietsen in de regen
Volgens weerman Frank Deboosere, zelf een fanatiek woon-werkfietser, regent het gemiddeld 7,3 procent van de tijd.
De Nederlander Gerard Poels houdt al sinds 2008 op zijn website bij hoe vaak het regent tijdens zijn woon-werk rit. Hij probeert met zijn website de smoes te ontkrachten dat regen een reden is om niet op de fiets te stappen.
Mensen die niet willen fietsen omdat het in ons land zo vaak regent, hebben ongelijk
Toch kan je best rekening houden met een regenbui en investeren in degelijke regenuitrusting, je zal er geen spijt van krijgen.
Regenjas
Je kiest best een degelijke regenjas in waterdichte stof die ademend is en je helpt bij het afstoten van zweet.
Een Gore-Tex jas is een garantie voor een waterdichte en ademende jas, het kan daarnaast tegen een stootje. Gore-Tex jassen zijn niet goedkoop, kies daarom een tijdloos model, je zal er jarenlang plezier aan beleven.
Als je een jas kiest met een regenkap let dan op dat je zicht niet beperkt wordt.
Je kan ook kiezen voor een compact regenjack dat vlot mee te nemen is en je aan kan trekken als het begint te regenen. Het ademend vermogen van een regenjack laat soms te wensen over.
Regenbroek
Bij een stortbui kan je best een degelijke fietsbroek aantrekken. Een regenbroek draag je meestal boven je kledij, kies dus voor een broek die je gemakkelijk en snel kan aan- en uittrekken zonder dat je je schoenen moet uitdoen.
Koop een broek zonder openingen voor broekzakken en onderaan afsluitbaar. Ritsen in een regenbroek is een risico om water binnen te krijgen, hoe kleiner de rits, hoe beter.