Abus Ivy kettingslot

Abus is een bekend merk als het gaat om fietssloten en beveiligingsoplossingen. Een van hun populairste producten is het Abus Ivy-slot. Dit slot is ontworpen om maximale beveiliging te bieden voor uw fiets, zodat u met een gerust hart uw fiets overal kunt achterlaten.

Het Abus Ivy-slot is gemaakt van gehard staal en heeft een diameter van 13 millimeter. Dit maakt het slot zeer robuust en bestand tegen aanvallen met gereedschap zoals een betonschaar of een hamer. Het slot heeft ook een dubbel vergrendelingsmechanisme, wat betekent dat het slot aan beide uiteinden vergrendeld is. Dit maakt het moeilijk om het slot te openen door middel van het doorzagen van het slot.

Het slot is ook voorzien van een cilinder met een hoge precisie. Dit betekent dat het slot moeilijk te kraken is door lockpicking, een methode waarbij een slot wordt geopend zonder de sleutel te gebruiken. Het slot heeft ook een beschermende hoes om de cilinder, om te voorkomen dat vuil en stof het slot binnendringen en het slot blokkeren.

Een ander kenmerk van het Abus Ivy-slot is de lengte van het slot. Het slot is 170 centimeter lang, waardoor het mogelijk is om uw fiets aan een vast object, zoals een fietsenrek of een lantaarnpaal, vast te maken. Hierdoor kan uw fiets niet gemakkelijk worden opgetild en meegenomen door dieven.

Het slothuis van dit slot is volledig vervaardigd uit kunststof, wat voorkomt dat het frame van de fiets beschadigd raakt. Daarnaast is de ketting omhuld met een fraaie, gladde en soepele hoes die stevig aan het slothuis is bevestigd.

Het Abus Ivy-slot heeft een ART3 keurmerk, deze sloten zijn goedgekeurd door fietsverzekeraars. Ze bieden een hogere mate van beveiliging dan ART2 fietssloten en zijn daarom meer geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden of in gebieden met een hoog risico op diefstal.

Abus Ivy was de winnaar van de ANWB slotentest 2022.