Met de elektrische mountainbike naar het werk fietsen is pret verzekerd

Mits enkele slimme aanpassingen kan je een e-mtb perfect geschikt maken voor dagdagelijks gebruik. Je kan nieuwe paden en boswegen ontdekken die je anders links liet liggen. Maar bovenal ga je een pak meer plezier beleven in zowel de stad als op het platteland.

We kennen ze allemaal de slechte fietspaden met putten en oneffenheden die soms een marteling zijn om met een gewone fiets te doen. Met een elektrische mountainbike worden deze fietspaden een lachertje, zeker met een full-suspension frame (voor en achteraan geveerd) worden putten en stoepranden letterlijk opgezogen en worden ze onderdelen van een grote speeltuin….

Sterke, betrouwbare remmen zijn onmisbaar in de bergen en in stadsverkeer, denk maar aan onachtzame autobestuurders. E-mountainbikes zijn standaard uitgerust met stevige remmen.

Vanuit stilstand vertrekken met een e-mtb zal vlotter gaan dan met een standaard e-bike, ze zijn gemaakt om steile hellingen aan te kunnen. Moet je fout geschakeld vertrekken aan een verkeerslicht dan heb je geen probleem meer.

Hoe maak je van je e-mountaibike een perfecte fiets om naar het werk te rijden?
Om van je eMTB een fiets te maken voor je woon-werkverkeer moet je wel enkele compromissen sluiten en enkele accessoires aanschaffen.
Spatborden zijn essentieel om niet volledig nat en onder de modder op het werk te verschijnen. 
Met goede verlichting zie je goed en wordt je gezien.
Kies voor een mountainbike die standaard voorzien is om een bagagerek te installeren, zo kan je gemakkelijk fietstassen meenemen, zo niet dan zal je je moeten behelpen met een rugzak.
Een staander is handig als je vlot wil parkeren.

Voordelen
rijcomfort op slechte fietspaden
fun factor is hoog
putten, stoepranden en tramsporen zijn geen probleem meer
nieuwe paden en boswegen ontdekken
meer grip bij regenweer, ijzel en sneeuw
sneller weg aan verkeerslichten (ook in foute versnelling)    

Nadelen
modder