Brouwerij New Belgium geeft alle personeelsleden na 1 jaar dienst een gratis fiets

Bij New Belgium Brewing Company in de VS krijgt iedereen na 1 jaar dienst een speciaal ontworpen cruiser fiets cadeau, ze worden dan ook mede-eigenaar van het bedrijf. Na 5 jaar krijgen ze een volledig betaalde reis naar België om onze biercultuur te ervaren. Elke dag krijgen ze na het werk een gratis biertje en elke week een 12-pack bier. New Belgium Brewery is niet voor niets al meermaals verkozen tot de beste werkgever van de VS door het vakblad Outside Magazine.

Mede-oprichter Jeff Lebesch kwam op het idee om het Fat Tire bier te brouwen in 1988 tijdens een fietstrip met zijn mountainbike met dikke banden langs verschillende brouwerijen in België.

Brouwen en fietsen zit al sinds de oprichting in de genen van het bedrijf. Ze hebben een eigen cyclocross parcours en organiseren groepsritten. Er staat een vloot van cruisers klaar die het personeel op elk moment kunnen lenen, en vrachtfietsen die in het magazijn worden gebruikt.

Het grootste deel van het marketingbudget gaat naar het evenement Tour de Fat, een bier-, muziek- en fietsfestival dat sinds 2000 meer dan $ 5 miljoen ophaalde voor non-profitorganisaties die de fiets promoten in Amerika.

New Belgium Brewing Company

  • 100 % eigendom van het personeel
  • Opgericht in 1991
  • Hoofdkantoor: Fort Collins, Colorado, USA
  • Personeelsleden: 800
  • Brouwmeester: Peter Bouckaert (BE)
  • http://www.newbelgium.com/

Foto’s: Copyright New Belgium Brewing Company